Tuesday, March 8, 2011

Morski rižoto



Moram priznati da uopće ne jedem morske plodove, ni u jednom obliku, tako da ni ovo jelo osobno nisam isprobala, radila sam ga samo za muža koji je veliki ljubitelj morskih plodova, na pizzi, s tjesteninom, rižotu. Ali ako on kaže da mu je bilo odlično onda ću mj vjerovati na riječ jer je stvarno sve što sam skuhala pojeo. Meni samo prekrasno izgleda. U orginalnom receptu korišteni su samo gamberi, ali sam ja mužu za volju ubacila sve morske plodove.





Sastojci

1 pakiranje morskih plodova
1 mala zelena duguljasta tikvica
200 g riže
1 dcl bijelog vina
1 manja glavica crvenog luka
1-2 češnje češnjaka
list peršina
maslinovo ulje
sol
papar

Priprema

1. U zagrijanu posudu uliti maslinovo ulje, staviti luk, češnjak i sitno nasjeckani peršin. U drugu posudu staviti kuhati rižu.

2. Kada češnjak pusti svoj miris dodati na kockice narezanu, neoguljenu tikvicu, posoliti i popapriti po želji.

3. Kada tikvice omekšaju dodati odmrznute morske plodove i vino te smanjiti vatru.

4. Poklopljeno dinstati 15-tak minuta dok morski plodovi malo ne omekšaju.

5. Kada su morski plodovi gotovi dodati prethodno kuhanu rižu i promiješati da se svi fini sastojci dobro prožmu.







3 comments:

  1. Irena, meni izgleda odlicno. Mislim da bi se i mom dragom dopalo, eto ideje sta bismo mogli da ruckamo. :)

    ReplyDelete
  2. Ruza60
    odlican recept!!!
    I ja volim kuhat,citam recepte jer zelim najt nove ideje i usporedit se sa drugima, a na craju vise manje napravim male varijante po mom gustu. Nebih se nikada usudila kritikovat iako ima stvari koje mi se ne svidjaju, ma to je sasvim normalno. I ja pravim rizoto na tvoj nacin, ako neko kuha na drugi nacin, nemam nista protiv. KISS!!

    ReplyDelete
  3. Inače ne volim morske plodove, al kao zdravi su, pa sam čak mislila napraviti neki rižoto, a sad imam i recept :)

    ReplyDelete