Sunday, October 30, 2011

Piletina za prste polizat'!

Sigurna sam da svi često pečete pile s krumpirima u pećnici. I sama volim takvu piletinu, ali iskreno, nekad mi dosadi i poželim se nečeg drugačijeg. Isplanirala sam još sinoć da ćemo danas za ručak imati piletinu i jedina stvar koju sam znala je da ju ne želim klasično grunut u rernu s krumpirima i eto ručka. Htjela sam nešto novo i pomalo drugačije. 

Sjećam se da sam na Coolinarici davno vidjela jedan zanimljivi, a jednostavni recept za spremanje piletine. I odlučila ga baš danas isprobati. Malo sam ga izmodificirala, pa je nastalo ovo što vidite na fotkama. U svakom slučaju preporučam jer je zaista za prste polizat. Piletina je mekana kao duša i tako fina sočna. Isprobajte i nežete požaliti (zvučim ko ona Jadranka iz kućnih čarolija jbt :D).




Sastojci

piletina (komadi po želji, ja sam koristila batake, nadbatake i krilca)
povrće (isto po želji, ja sam koristila crveni luk, svježe dvije paprike, 200 g smrznutog graška i mrkve)
brašno
slatka mljevena paprika
papar
vegeta
ulje



Priprema

1. Za početak isjeckati potrebno povrće na kockice. Dvije žlice brašna i dvije žličice paprike pomiješati s dva deci vode i dvije žlice ulja da se dobije homogena smjesa, nalik umaku. Izliti sve skupa u tepsiju u kojoj će se meso peći. Na umak staviti izmiješano povrće.

2. Meso začiniti Vegetom, te ga sa svih strana uvaljati u mješavinu brašna, slatke paprike i papra. Poslagati po povrću (utisnuti ga na dno tepsije, ali da malo viri kožicom prema gore). 

3. Sve skupa prekriti folijom i staviti u zagrijanu pećnicu na 180°C. Nakon pola sata maknuti foliju i do kraja peći još sat vremena da se na mesu uhvati lijepa bojica.




Za prilog možete poslužiti pire krumpir, kuhani krumpir na kockice, rižu, tjesteninu, kako ste raspoloženi taj dan. Mi smo imali pire i zelenu salatu.

Dobar tek!






9 comments:

  1. Ovo mi je sasvim novi recept za pripremu piletine. Obožavam ju na razne načine, ali najdraža mi je najjednostavnija varijanta - samo piletina i krumpir pa u pećnicu.

    ReplyDelete
  2. Podsjetilo me na ovo: http://mamajacooks.blogspot.com/2010/01/kvrgu.html

    Oba recepta su fenomenalna.

    ReplyDelete
  3. Auuu kako ovo dobro izgleda!! Morat ću isprobat, voli piletinu na milijun načina pa mi mora bit dobro!

    ReplyDelete
  4. Jako fini receptic! Piletina izgleda sočno i ukusno! Definitivno ću ga isprobati!:) Pozdrav od Zondre

    ReplyDelete
  5. Ti malo malo pa nam nestanes:) Ali akd se pojavis uvek doneses nesto za prste polizat:))

    ReplyDelete
  6. a šta nisi malo ostavila da probamo ;-D
    u svakom slučaju dobro izgleda :-D

    ReplyDelete
  7. mmmmmm moracu sad i ja to napravit :)

    fashionableroad.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Opravo složeno i stavljeno u pećnicu (samo sa lukom, mrkvom, porilukom i mahunama), od slike mi već cure sline :)

    ReplyDelete