Zbilja volim raditi domaća tijesta i ovaj puta su mi ove tagliatelle zbilja ispale savršeno, pa ću eto to malo savršenstvo podijeliti s vama :) Kod izrade tijesta je vrlo bitno da ono ispadne tvrdo inače se neće moći rezati na stroj za rezance i rezanci će se raspadati i pucati.
Sastojci
Tijesto
250 g glatkog brašna
250 g oštrog brašna
4 kom jaja
prstohvat soli
1 žlica ulja
par kapi vode
Priprema
Od svih sastojaka zamijesiti jako tvrdo tijesto i još ga dodatno razvaljati stojem za tjesteninu da si ne preopterecujete ruke. Razviti tanke široke trake i izrezati na valjak za tagliatelle.
Ako vam od ovih sastojaka ispadne previše tjestenine, slobodno ju možete smotati ovako u gnijezda i zamrznuti.
Svaka čast, samo prave kuharice znaju napraviti domaću paštu. Ja nemam pojma.
ReplyDeleteA mali pomogač je presladak. :) Svuda se mali prstići moraju umješat.