Friday, March 18, 2011

Sandrine tuna polpete



Kad sam prvi puta ugledala sliku orginalnog recepta moram priznati da sam bila oduševljena, međutim kad sam zavirila u recept odjednom sam postala skeptična zbog sastojaka. Vjerujem da se to dogodilo većini koji su ovaj recet prvi puta pročitali. Ali ipak sam ga odlučila isprobati i nisam se pokajala. Ove polpete su baš fino osvježenje i odlična zamjena za obične mesne polpete.





Sastojci

2 konzerve tune
150 g svježeg sira
2 velike žlice ribanog sira
1 jaje
malo lista peršina
1 žličica Vegete
po želji malo soli
1/2 žličice češnjaka u prahu ili režanj svježeg
5-6 velikih punih žlica krušnih mrvica





Priprema

1. Tunu ocijediti od ulja, umiješati jaje, svježi sir i dobro izmiješati.

2. Dodati sve ostale sastojke, jos jednom promiješati. Smjesu ostaviti da odstoji 10
minuta.

3. Vlažnim rukama oblikovati male polpete i slagati ih na papir za pečenje. Peći 15-20
minuta na 200°C, dok dobiju lijepu boju. Isto tako možete ih i klasično pržiti na ulju po 3-4 minute sa svake strane.

Mi smo ih jeli uz tartar umak i pommes te zelenu salatu.




2 comments: