Evo mog ulaza za ovomjesečnu igricu Ajme koliko nas je! Temu je za ovaj mjesec odabrala domaćica Sanja s bloga Knjiški Moljac u špajzu. Ovo je moj stariji post, ali pošto su jaja tema, mislim da bi ovaj recept bio idealan za prezentaciju.
Ovaj slasni omlet mi je kao maloj radila baka. Budi mi sjećanja na nedjeljna jutra poslije mise. Uvijek sam ga tada doručkovala. Vjerujem da će odgovarati svima koji vole pileće jetrice.
Ovaj slasni omlet mi je kao maloj radila baka. Budi mi sjećanja na nedjeljna jutra poslije mise. Uvijek sam ga tada doručkovala. Vjerujem da će odgovarati svima koji vole pileće jetrice.
Sastojci
4 komada pilećih jetrica
4 komada jaja
1 glavica crvenog luka
malo sjeckanih listova peršina
soli i papra po želji
1 žlica ulja
Priprema
1. U zagrijanu tavu dodati žlicu ulja i na njega nasjeckani luk. Luk ne mora biti presitno nasjeckan. Malo posoliti.
2. Nakon što se luk malo prodinstao i omekšao dodamo isjeckane pilece jetrice i njih dinstamo dok ne omecšaju i ne potamne sa svih strana. Nije ih poželjno predugo dinstati jer postanu gorke. Isto malo posoliti i popapriti, te dodati sjeckani peršin.
3. Kad su jetrice dovoljno prodinstane dodamo 4 jaja, kojima prethodno samo razlijemo žumanjak. Kad se jaja ispeku, omlet je gotov.
4. Poslužiti uz zelenu salatu.
Nikada nisam kombinovala pileču džigericu sa jajima. Zašto da ne!
ReplyDeleteJa ju drugacije ne mogu jesti, nego ovako :) AKo ju volis vjerujem da ce ti i ovako odgovarati :)
ReplyDeleteJednom je i meni moja baka pripremila sličan omlet, hvala ti što si me vratila u one dane...
ReplyDeleteOdličan recept i krasno izgleda.
Sunačni pozdrav.
Moja mama je to često pravila,pa i ja sada pravim,obožavam :))
ReplyDeleteDrago mi je da sam vas malo vratila u proslost ovim finim jelom :)
ReplyDeleteDok sam bila mala nikad nisam voljela jetrice.. A sad ne znam kad sam ih zadnji put jela.. Moram to ispraviti! Možda promjenim mišljenje sad kad više nisam mala :)))
ReplyDeleteOvo je nesto sto bi se svim mojim ukucanima dopalo. Jednostavno, a tako ukusno.
ReplyDeleteNe volim pileću jetricu, ali taj jaglac kao ukras bi me nagovorio da probam :)
ReplyDeleteYum! Love your blog! Hey would you check out mine? If you follow I would be happy to return the favor! beautybarbie16.blogspot.com
ReplyDeletethanks so much!
im hungry... hehe! by the way im your new follower :) visit my blog :)
ReplyDeletehttp://neelai14.blogspot.com/
Svidja mi se. Dobra kombinacija sastojaka
ReplyDeleteDivan ti je redizajn <3
ReplyDeletenow im hungry lol
ReplyDeletenew follower here.
i hope u get to visit my blog too
http://www.nailsbykatevergara.com/
Irena, hvala što si svratila na blog :)
ReplyDeletePošto volim isprobavati nove recepte, ovo mi se čini super! Sad ću još malo prošvrljati kroz blog ne bih li našla još koji receptić za mene :)
pusa xo!
That looks good!
ReplyDelete*Check out my giveaway:
http://www.dgsbeauty.com/2011/06/dgsbeautys-100-followers-giveaway.html
Oh my, that looks so delicious!
ReplyDeleteThis food look delicious! you have a great blog! please check out my blog and follow if you like, I promise to do the same for you! xx www.lovejoice.blogspot.com
ReplyDeleteAutomatski sam ogladnila. Ahahhaha :D
ReplyDeleteP.S. Dobila si nagradu od mene na blogu :)
its a shame im vegetarian. but that looks so yummy!
ReplyDeletexx
http://nanakkii.blogspot.com
tagirah te draga pa posjeti blogić :)
ReplyDeletehttp://melodyofbeauty.blogspot.com/2011/07/tag-blog-award.html