Friday, February 25, 2011

Arianina Lisnata mesotikvičasta pita



Odlična kombinacija s raznolikim sastojcima. Malo mesa, malo povrća, malo tijesta, za svakoga ponešto. Kao što sam već bila napisala u jednom od postova, volim isprobavati razne nove kombinacije i stvari pa sam se tako odlučila i na isprobavanje ovog recepta. Kad se pojavio na Coolinarici isprobala sam ga prva i ostala totalno oduševljena. Ni vlasnica recepta ariana74 nije krila zadovoljstvo. Recept sam mrrrvicu prilagodila nama i dodala samo još jednu mrkvicu i par svježih šampinjona koji su mi stajali u hladnjaku, te malo više tijesta na gornji dio. Pa krenimo na ovu slanu deliciju.




Sastojci

275 g x 2 gotovog razvaljanog lisnatog tijesta iz Lidla
2 srednje velike tikvice
2 srednje velike glavice crvenog luka
1 srednje velika mrkva
10-ak svježih šampinjona
500 g miješanog mljevenog mesa
4-5 češnja češnjaka (bijelog luka)
po želji sol,papar,vegeta
malo ulja za dinstanje




Priprema

1. Na malo ulja staviti sitno sjeckani luk i cešnjak pa ih dinstati dok luk ne postane staklast.

2. Na luk staviti meso pa sve zajedno dinstamo nekih 10 minuta.

3. Sada dodajemo tikvice koje smo ogulili (ne moraju se guliti, već samo oprati, ako su iz Vašeg vrta) i nasjeckali na male kockice.

4. Dinstamo još 10 minuta.

5. Začinimo po želji i pustimo da se malo ohladi prije nego stavljamo na sirovo lisnato tijesto.

6. Dok se meso hladi pripremimo posudu u kojoj cemo peći pitu.

7. Posudu samo malo premažemo rukom koju smo namastili maslacem (nije potrebno puno jer je lisnato masno i neće se lijepiti) pa na nju stavljamo lisnato koje smo izrezali u oblik koji želimo.

8. Na lisnato stavljamo dinstano meso pa ga prekrijemo drugim dijelom tijesta. Ja sam ga samo malo zarezala po površini, ne do kraja.

9. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C pa kasnije malo smanjiti dok ne dobije lijepu zlatnu boju.

10. Pustiti da se malo ohladi prije rezanja i serviranja, najbolje uz neku finu salatu.





Vrlo jednostavno i brzo jelo za fini brzi ručak. U slast!





5 comments:

  1. Prelepa pita, i odlična kombinacija, a dekoracija je jako lepa i efektna!

    ReplyDelete
  2. Baš fino izgleda, mogla bi to probat napraviti. :)

    ReplyDelete
  3. Pravili smo nebrojeno puta, zakon je, nećete zažaliti! Mljac!!!

    ReplyDelete
  4. fenomenalno ti izgleda ova pita! joj baš se veselim pratiti tvoj blog, jedva čekam da nam još nešto novo fino spremiš ;)

    ReplyDelete