Tuesday, April 26, 2011

Limoncello


Moram priznati da nisam ljubitelj alkohola općenito, a pogotovo ne žestice tako da sam i sama bila malo skeptična kad sam išla raditi ovaj liker, ali stvarno ga je puno ljudi isprobalo pa sam se i ja odlučila. U najgorem slucaju sam mislila ako mi se zaista ne bude svidio, nekome sigurno hoće pa ću ga pokloniti. Meni se liker svidio, ali sam svejedno napravila još veću količinu i poklonila nekoliko bočica.



Sastojci

500 ml rakije
4 limuna
200 g šećera
200 ml vode
2 vrećice vanilin šećera



Priprema

1. Vodu zajedno sa šećerima prokuhajte i stavite sa strane.

2. Limune operite i ogulite im koricu jako tanko, bez bijelog djela, koji bi liker mogao učiniti gorkim. Stavite koru u staklenku zajedno s rakijom.

3. Dodajte prokuhanu vodu rakiji i kori te sve zajedno promiješajte i poklopite.

4. Mješavinu ostavite na sunčanom mjestu i miješajte svaki dan. Nakon tjedan dana liker je spreman za degustaciju. Procijedite ga kroz gazu da ne bi bilo mrvica.



Za liker možete koristiti rakiju ili vodku. Ja sam imala neke rakije koju nitko nije pio pa sam ju nekako htjela utrošiti.


4 comments:

  1. Limoncello obožavam, super je

    ReplyDelete
  2. Uf, ta liker me spomni na srednješolske dni ;)

    ReplyDelete
  3. Super je liker, volim jako likere s okusom voća, a ovaj s limunom je odličan i u biskvitima i kremama...Svakako koristan recept koji će trebati ..

    ReplyDelete