Monday, February 21, 2011

Cimetne jabuke

Imam puno dragih recepata, ali voljela bi početi s jednim svojim brzinskim, a finim kolačem za, recimo, nedjeljno popodne. Ako volite jabuke ovo je definitivno nešto za vas. :) Pa krenimo!


Sastojci

Biskvit

6 kom jaja
6 žlica šećera
6 žlica glatkog brašna
1 vrećica praška za pecivo
1 vrećica vanilin šećera
2 žlice vode

Krema od jabuka

600 g jabuka
500 ml vode
150 g šećera
1 vrećica vanilin šećera
na vrh male žličice cimeta
2 vrećice pudinga od vanilije

Šlag

2 vrećice Dolcela Šlag hita
250 ml hladne vode


Priprema

1. U posudu staviti mješavinu vode (350 ml), šećera, vanilin šećera, cimeta i oguljenih
jabuka narezanih na sitne kockice da se kuhaju dok skroz ne omekšaju.

2. Pjenasto izmiksati jaja, vodu, šećer i vanilin šećer. Dodati brašno s praškom za pecivo
i na najnižoj brzini na mikseru izmiksati sve zajedno. Uliti u pobrašnjenu tepsiju.

3. Smjesu za biskvit ispeći u tepsiji velicine 24*41, na papiru za pečenje ili u predhodno
namašćenoj i pobrašnjenoj tepsiji, u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi
180°C, 10-15 minuta.

4. Kad je biskvit pečen, ostaviti ga u tepsiji da se ohladi.

5. Skuhane i još tople jabuke izmiksati štapnim mikserom ili u multipraktiku dok se ne
dobije fina kašasta masa. Natrag ih staviti na laganu vatru i pomiješati s pudingom
pomiješanim s ostatkom vode (150ml) i miješati pjenjačom dok se ne dobije fina čvrsta
krema.

6. Još vruću kremu brzo preliti preko ohlađenog biskvita i pustiti da se dobro ohladi.

7. Kad je krema ohlađena, u visokoj posudi napraviti Dolcela šlag hit i premazati preko
kreme. Ostaviti preko noći ili onoliko koliko treba da se sve stisne u vašem hladnjaku. Rezati na veće
kocke.


Eto, nadam se da će vam se svidjeti i da ćete ga isprobati. Recept možete pronaći i na Coolinarici.


2 comments:

  1. za ovaj recept znam već stoljećima i obožavam ga!!! jabuke i cimet - savršena kombinacija... još ako je hladno i ima malo šlaga - za umrit od liposti :-D

    ReplyDelete
  2. Mnjami - ovo zvuči perfektno ... samo šlaga neću upotrijebiti.

    ReplyDelete