Sunday, June 26, 2011

Leber omlet - ulaz za igricu Ajme koliko nas je!



Evo mog ulaza za ovomjesečnu igricu Ajme koliko nas je! Temu je za ovaj mjesec odabrala domaćica Sanja s bloga Knjiški Moljac u špajzu. Ovo je moj stariji post, ali pošto su jaja tema, mislim da bi ovaj recept bio idealan za prezentaciju.

Ovaj slasni omlet mi je kao maloj radila baka. Budi mi sjećanja na nedjeljna jutra poslije mise. Uvijek sam ga tada doručkovala. Vjerujem da će odgovarati svima koji vole pileće jetrice.



Sastojci

4 komada pilećih jetrica
4 komada jaja
1 glavica crvenog luka
malo sjeckanih listova peršina
soli i papra po želji
1 žlica ulja



Priprema

1. U zagrijanu tavu dodati žlicu ulja i na njega nasjeckani luk. Luk ne mora biti presitno nasjeckan. Malo posoliti.

2. Nakon što se luk malo prodinstao i omekšao dodamo isjeckane pilece jetrice i njih dinstamo dok ne omecšaju i ne potamne sa svih strana. Nije ih poželjno predugo dinstati jer postanu gorke. Isto malo posoliti i popapriti, te dodati sjeckani peršin.

3. Kad su jetrice dovoljno prodinstane dodamo 4 jaja, kojima prethodno samo razlijemo žumanjak. Kad se jaja ispeku, omlet je gotov.

4. Poslužiti uz zelenu salatu.


Friday, June 24, 2011

Krumpir salata - malo drugačija



Vjerujem da nikome od nas krumpir salata nije nepoznata, ali neki je rade ovako, neki onako. Ja ju najčešće radim samo od kombinacije krumpira, luka i začina, ali kad želim da to bude nešto mrvicu kreativnije dodam i par drugih sastojaka. Tako je nastala i ova salata. Ništa spektakularno i neviđeno, ali mislim kako je dovoljno dobro da podjelim s vama. Idealna za ove vruće ljetne dane koji su nam došli.




Sastojci
5-6 srednje velikih krupira
2 kuhana jaja
5-6 kiselih krastavčića
1 glavica crvenog luka
sol
papar
ulje
ocat
malo vode

Priprema
1. Krumpir u ljusci oprati i staviti kuhati. U drugu posudu staviti kuhati 2 jaja.

2. Kad su krumpir i jaja kuhani, oboje oglul¸imo od ljuski.

3. Krumpir izrezati na malo veče kockice (1*1cm). Jaja isto, ali neka kockice budu nešto sitnije. Luk i krastavce isto isjeckati, na sitne kockice.

4. Po želji i ukusu začiniti sa solju, paprom, uljem i octom i na kraju dodati otprilike 50 ml tople vode da salata ne bude suha. Voda će joj dati finu sočnost. Staviti u hladnjak na hlađenje i salata je spremna za konzumaciju.

Možete ju poslužiti samu ili uz roštilj, kuhano suho meso, pečenu ribu, po vašoj želji i ukusu.




Monday, June 20, 2011

Darivanje je završeno! Pobjednica jeeeee...



What's for dessert




Čestitam ti od srca i nadam se da ćeš mi se što prije javiti na mail da razmijenimo podatke. Hvala vam svima koji ste sudjelovali u mom darivanju i nadam se da ćemo se i dalje družiti blogerskim bespućima.

Saturday, June 4, 2011

DARIVANJEEEE!!! 100 Sljedbenika! - ZAVRŠENO!



Eto došla sam napokon i do te magične brojke od 100 sljedbenika i ne mogu vam riječima opisati koliko sam sretna. Lijepo je vidjeti sve te brojčice, 100 sljedbenika, preko 8 tisuća pogleda na blog u prilično kratkom roku. Kao zahvalu odlučila sam se za ovo malo slatko darivanje, koje je zbilja od srca. Nadam se da će onaj tko osvoji ovu nagradicu uvijek u glavi imati ovaj moj mali kutak.

Pravo sudjelovanja imaju sve osobe iz Hrvatske koje su sljedbenici mog bloga. Znači sve što trebate je kliknuti na Follow i biti javni sljedbenik. Nekih ostalih pravila nema, osim tog da mi ostavite svoju email adresu da vam se u slučaju da osvojite nagradu mogu javiti.

Evo pravila pojedinačno:

1. Morate biti iz Hrvatske

2. Morate biti javni sljedbenik mog bloga

3. U komentaru ostaviti GFC ime i email adresu

4. Darivanje traje dva tjedna, tj. do 19.06. do ponoći


Pobjednika ću objaviti najvjerojatnije slijedeći dan nakon što darivanje završi, izvlačeći "iz šešira" vaše ime.

Sretno svima!